Gluténmentes duplacsokis muffin recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 17,5 dkg vaj
- 17,5 dkg porcukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12,5 dkg Schär C liszt
- 1,5 tk sütőpor
- 4 dkg kakaópor
- 1 tk vanília-kivonat
- 1-2 ek tej
- 1 doboz csokicsepp (6 dkg)
Elkészítése:
Először habosra keverem a vajat a cukorral, majd hozzáteszem a tojásokat. Külön tálban a lisztet a kakaóporral és a sütőporral keverem össze, majd a tojásos masszához keverem, végül beleteszem a többi hozzávalót is.
Egyenlően elosztottam a 12 mélyedéses muffin-sütő formában, majd közepes lángon készre sütöttem. A sütési idő kb. 20 perc volt.
Tipp:
Mai világunkban egyre többen kényszerülnek speciális diéta tartására. Ezzel a könnyen elkészíthető recepttel a lisztérzékenyek számára szeretnék kedveskedni.
Elkészíthető laktózmentesen is, ebben az esetben Liga margarint használjunk, a tejet pedig cseréljük laktózmentes vagy növényi változatra, esetleg vízre.
Két dolgot módosítottam az eredeti receptben: mivel volt otthon egy kis natúr laktózmentes joghurtom,így tettem egy keveset a tésztába,s mellé csak 15 dkg margarint kevertem. Vanília-kivonat helyett egy gondolatnyi fűszeres-almás szörpöt tettem bele,ettől finom ízt kapott.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »