Gluténmentes duplacsokis muffin recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 17,5 dkg vaj
- 17,5 dkg porcukor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12,5 dkg Schär C liszt
- 1,5 tk sütőpor
- 4 dkg kakaópor
- 1 tk vanília-kivonat
- 1-2 ek tej
- 1 doboz csokicsepp (6 dkg)
Elkészítése:
Először habosra keverem a vajat a cukorral, majd hozzáteszem a tojásokat. Külön tálban a lisztet a kakaóporral és a sütőporral keverem össze, majd a tojásos masszához keverem, végül beleteszem a többi hozzávalót is.
Egyenlően elosztottam a 12 mélyedéses muffin-sütő formában, majd közepes lángon készre sütöttem. A sütési idő kb. 20 perc volt.
Tipp:
Mai világunkban egyre többen kényszerülnek speciális diéta tartására. Ezzel a könnyen elkészíthető recepttel a lisztérzékenyek számára szeretnék kedveskedni.
Elkészíthető laktózmentesen is, ebben az esetben Liga margarint használjunk, a tejet pedig cseréljük laktózmentes vagy növényi változatra, esetleg vízre.
Két dolgot módosítottam az eredeti receptben: mivel volt otthon egy kis natúr laktózmentes joghurtom,így tettem egy keveset a tésztába,s mellé csak 15 dkg margarint kevertem. Vanília-kivonat helyett egy gondolatnyi fűszeres-almás szörpöt tettem bele,ettől finom ízt kapott.