Gluténmentes duplacsokis muffin

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Gluténmentes duplacsokis muffin

Hozzávalók:

  • 17,5 dkg vaj
  • 17,5 dkg porcukor
  • 3 tojás
  • 12,5 dkg Schär C liszt
  • 1,5 tk sütőpor
  • 4 dkg kakaópor
  • 1 tk vanília-kivonat
  • 1-2 ek tej
  • 1 doboz csokicsepp (6 dkg)

Elkészítése:

Először habosra keverem a vajat a cukorral, majd hozzáteszem a tojásokat. Külön tálban a lisztet a kakaóporral és a sütőporral keverem össze, majd a tojásos masszához keverem, végül beleteszem a többi hozzávalót is.

Egyenlően elosztottam a 12 mélyedéses muffin-sütő formában, majd közepes lángon készre sütöttem. A sütési idő kb. 20 perc volt.

Tipp:

Mai világunkban egyre többen kényszerülnek speciális diéta tartására. Ezzel a könnyen elkészíthető recepttel a lisztérzékenyek számára szeretnék kedveskedni.

Elkészíthető laktózmentesen is, ebben az esetben Liga margarint használjunk, a tejet pedig cseréljük laktózmentes vagy növényi változatra, esetleg vízre.

Két dolgot módosítottam az eredeti receptben: mivel volt otthon egy kis natúr laktózmentes joghurtom,így tettem egy keveset a tésztába,s mellé csak 15 dkg margarint kevertem. Vanília-kivonat helyett egy gondolatnyi fűszeres-almás szörpöt tettem bele,ettől finom ízt kapott.