Gesztenyés muffin recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 250 g cukrozott gesztenyepüré
- 1 ek lágy vaj/margarin
- 400 g finomliszt
- 1 cs sütőpor
- 1 csipet só
- 100 g porcukor (+ a szóráshoz is)
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1,2 dl olaj
- 2,5 dl tej
- citrom reszelt héja
Elkészítése:
A gesztenyemasszát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni (kb 2 óra) majd kb 12 db kockára vágjuk és golyókká formáljuk őket. Egy 12 részes muffinformát kivajazunk vagy kibélelünk kettesével egymásba illesztett papírtálkákkal. Összekeverjük a lisztet, a sütőport, a sót, a porcukrot és a vaníliás cukrot. A tojást kissé felverjük, hozzáadjuk az olajat, a tejet, a reszelt citromhéjat, végül az egészbe belekeverjük a lisztet és jól összedolgozzuk őket. A formák aljára szedünk 1-1 ek masszát, belenyomkodunk 1-1 gesztenyegolyót, majd a tetejére simítjuk a maradék masszát.
Előmelegített sütőben, 200 fokon 20-25 percig, vagy tűpróbáig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »