Gesztenyés muffin recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 250 g cukrozott gesztenyepüré
- 1 ek lágy vaj/margarin
- 400 g finomliszt
- 1 cs sütőpor
- 1 csipet só
- 100 g porcukor (+ a szóráshoz is)
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1,2 dl olaj
- 2,5 dl tej
- citrom reszelt héja
Elkészítése:
A gesztenyemasszát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni (kb 2 óra) majd kb 12 db kockára vágjuk és golyókká formáljuk őket. Egy 12 részes muffinformát kivajazunk vagy kibélelünk kettesével egymásba illesztett papírtálkákkal. Összekeverjük a lisztet, a sütőport, a sót, a porcukrot és a vaníliás cukrot. A tojást kissé felverjük, hozzáadjuk az olajat, a tejet, a reszelt citromhéjat, végül az egészbe belekeverjük a lisztet és jól összedolgozzuk őket. A formák aljára szedünk 1-1 ek masszát, belenyomkodunk 1-1 gesztenyegolyót, majd a tetejére simítjuk a maradék masszát.
Előmelegített sütőben, 200 fokon 20-25 percig, vagy tűpróbáig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

