Fügés muffin édes morzsával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Hozzávalók 12 db muffinhoz:
- 20 dkg liszt
- 0,5 csomag sütőpor
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg porcukor
- 1 dl étolaj
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tejszín (20 %-os)
- 1 citrom leve és reszelt héja
- őrölt fahéj (ízlés szerint)
- 12 füge
Édes morzsa hozzávalói:
- 1 ek barna cukor
- 1 ek liszt
- 2-3 dkg margarin (v. vaj)
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat tegyük bele egy tálba, majd reszeljük hozzá a citrom héját, és keverjük össze.
Egy másik tálba keverjük simára az olajat, a tejszínt, a két egész tojást, és a citrom levét, majd öntsük hozzá a száraz hozzávalókhoz, és szintén keverjük össze.
A muffinformát béleljük ki a papír kapszlikkal, majd tegyünk mindegyikbe egy kanálnyi tésztát. Ezután helyezzük a közepébe a fügét, majd kanalazzuk rá a megmaradt tésztát. (Én szilikonos muffin formában sütöttem, így nem tettem bele papír kapszlit)
A margarint (v. vajat) morzsoljuk össze a liszttel és a barna cukorral, majd szórjuk rá a formában lévő tészta tetejére.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 percig. (Én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem)
A sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni a muffinokat, majd úgy kínáljuk. Nagyon finom a szaftos tészta a gyümölccsel a közepén, és az édes ropogós morzsával a tetején.
A fügés muffin édes morzsával kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 37 g
Zsír: 16 g