Hozzávalók:
Hozzávalók 12 db muffinhoz:
Édes morzsa hozzávalói:
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat tegyük bele egy tálba, majd reszeljük hozzá a citrom héját, és keverjük össze.
Egy másik tálba keverjük simára az olajat, a tejszínt, a két egész tojást, és a citrom levét, majd öntsük hozzá a száraz hozzávalókhoz, és szintén keverjük össze.
A muffinformát béleljük ki a papír kapszlikkal, majd tegyünk mindegyikbe egy kanálnyi tésztát. Ezután helyezzük a közepébe a fügét, majd kanalazzuk rá a megmaradt tésztát. (Én szilikonos muffin formában sütöttem, így nem tettem bele papír kapszlit)
A margarint (v. vajat) morzsoljuk össze a liszttel és a barna cukorral, majd szórjuk rá a formában lévő tészta tetejére.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 percig. (Én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem)
A sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni a muffinokat, majd úgy kínáljuk. Nagyon finom a szaftos tészta a gyümölccsel a közepén, és az édes ropogós morzsával a tetején.