Fügés muffin édes morzsával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Hozzávalók 12 db muffinhoz:

  • 20 dkg liszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg porcukor
  • 1 dl étolaj
  • 2 tojás
  • 1 tejszín (20 %-os)
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • őrölt fahéj (ízlés szerint)
  • 12 füge

Édes morzsa hozzávalói:

  • 1 ek barna cukor
  • 1 ek liszt
  • 2-3 dkg margarin (v. vaj)

Elkészítése:

A száraz hozzávalókat tegyük bele egy tálba, majd reszeljük hozzá a citrom héját, és keverjük össze.

Egy másik tálba keverjük simára az olajat, a tejszínt, a két egész tojást, és a citrom levét, majd öntsük hozzá a száraz hozzávalókhoz, és szintén keverjük össze.

A muffinformát béleljük ki a papír kapszlikkal, majd tegyünk mindegyikbe egy kanálnyi tésztát. Ezután helyezzük a közepébe a fügét, majd kanalazzuk rá a megmaradt tésztát. (Én szilikonos muffin formában sütöttem, így nem tettem bele papír kapszlit)

A margarint (v. vajat) morzsoljuk össze a liszttel és a barna cukorral, majd szórjuk rá a formában lévő tészta tetejére.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 percig. (Én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem)

A sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni a muffinokat, majd úgy kínáljuk. Nagyon finom a szaftos tészta a gyümölccsel a közepén, és az édes ropogós morzsával a tetején.