Feketeszedres muffin recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 15 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- csipet só
- 10 dkg marcipán massza
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 20 dkg liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 4 evőkanál tej
- 25 dkg szeder
- 4 dkg fenyőmag
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- szeder
A szóráshoz:
- porcukor
Elkészítése:
A robotgépünk táljába kimérjük a vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a marcipán masszát, majd a gép keverőkanalával jól kikeverjük. Kimérjük a lisztet, a sütőport, hozzáöntjük a korábban kikevert masszához, és sima krémmé keverjük kb 15 perc alatt.
Amint elkészült habkártyával kiszedjük, és kanállal kimérjük az előre odakészített, papírral kibélelt muffin formákba. Szederrel kirakjuk a tetejét, és a fenyőmaggal megszórjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon 15 perc alatt készre sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Tipp:
Nagyon finom a tésztája a marcipántól és persze a friss gyümölcs zamatától.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »

