Fekete rózsa muffin recept

Hozzávalók:
- 8 dkg margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- 10 dkg darált mák
- 1 tasak sütőpor
- 1 kk fahéj
- 2 dl tej
- 3 dkg margarin a forma kikenéséhez
- 1 kk porcukor a szóráshoz
Elkészítése:
A megolvasztott margarint habosra keverjük a cukorral és a tojásokkal. Egy másik edénybe a lisztbe szórjuk a sütőport, a fahéjat és a darált mákot, majd összekeverjük. A két részt összeforgatjuk, és lassan adagoljuk bele a tejet.
A muffin formát kikenjük margarinnal, majd a masszát egyenletesen elosztjuk a 12 mélyedésben. 170 fokon 20 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
A formában hagyjuk kb. 10 percet hűlni, majd porcukorral meghintve kínáljuk.
Tipp:
Imádom a muffinokat. Nem csak enni, de készíteni is. Azt hiszem, hogy ez lett az egyik legdekoratívabb, amit eddig sütöttem. A receptet egy női magazinban találtam. Nagyon finom, 12 virágocska lett belőle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »