Fekete rózsa muffin recept
Hozzávalók:
- 8 dkg margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 20 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- 10 dkg darált mák
- 1 tasak sütőpor
- 1 kk fahéj
- 2 dl tej
- 3 dkg margarin a forma kikenéséhez
- 1 kk porcukor a szóráshoz
Elkészítése:
A megolvasztott margarint habosra keverjük a cukorral és a tojásokkal. Egy másik edénybe a lisztbe szórjuk a sütőport, a fahéjat és a darált mákot, majd összekeverjük. A két részt összeforgatjuk, és lassan adagoljuk bele a tejet.
A muffin formát kikenjük margarinnal, majd a masszát egyenletesen elosztjuk a 12 mélyedésben. 170 fokon 20 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
A formában hagyjuk kb. 10 percet hűlni, majd porcukorral meghintve kínáljuk.
Tipp:
Imádom a muffinokat. Nem csak enni, de készíteni is. Azt hiszem, hogy ez lett az egyik legdekoratívabb, amit eddig sütöttem. A receptet egy női magazinban találtam. Nagyon finom, 12 virágocska lett belőle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »


