Fekete rózsa muffin recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 8 dkg margarin
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- 10 dkg darált mák
- 1 tasak sütőpor
- 1 kk fahéj
- 2 dl tej
- 3 dkg margarin a forma kikenéséhez
- 1 kk porcukor a szóráshoz
Elkészítése:
A megolvasztott margarint habosra keverjük a cukorral és a tojásokkal. Egy másik edénybe a lisztbe szórjuk a sütőport, a fahéjat és a darált mákot, majd összekeverjük. A két részt összeforgatjuk, és lassan adagoljuk bele a tejet.
A muffin formát kikenjük margarinnal, majd a masszát egyenletesen elosztjuk a 12 mélyedésben. 170 fokon 20 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
A formában hagyjuk kb. 10 percet hűlni, majd porcukorral meghintve kínáljuk.
Tipp:
Imádom a muffinokat. Nem csak enni, de készíteni is. Azt hiszem, hogy ez lett az egyik legdekoratívabb, amit eddig sütöttem. A receptet egy női magazinban találtam. Nagyon finom, 12 virágocska lett belőle.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.