Fahéjas muffin recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
12 db-hoz
A tésztához:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 12 dkg vaj
- 25 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 14 dkg barna cukor
- csipet só
- 2 kávéskanál őrölt fahéj
- 1 mokkáskanál őrölt gyömbér (elhagyható)
- 2,4 dl főzőtejszín
- vaj a muffin forma kikenéséhez
Tetejére:
- 2 kávéskanál őrölt fahéj
- 10 dkg durvára vágott dió vagy mogyoró
Elkészítése:
A tojást a puha vajjal fél perc alatt kikeverjük. A lisztet a sütőporral, a cukorral, a sóval, a fahéjjal és a gyömbérrel (ha használunk) összeforgatjuk. Az előzőekhez adjuk kanalanként, felváltva a tejszínnel.
A muffin sütő mélyedéseit vajjal kikenjük, de az is jó ha papírkosárkákkal kibéleljük. A tésztával háromnegyedig megtöltjük. Majd a fahéjjal összekevert dióval vagy mogyoróval behintjük és kissé a tésztába nyomkodjuk.
Előmelegített sütőben, 190 fokon alsó-felső sütéssel 20-25 percig sütjük. Ha kész kivesszük, rácsra tesszük és 10-15 percig még a formában hagyjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

