Fahéjas muffin recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
12 db-hoz
A tésztához:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 12 dkg vaj
- 25 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 14 dkg barna cukor
- csipet só
- 2 kávéskanál őrölt fahéj
- 1 mokkáskanál őrölt gyömbér (elhagyható)
- 2,4 dl főzőtejszín
- vaj a muffin forma kikenéséhez
Tetejére:
- 2 kávéskanál őrölt fahéj
- 10 dkg durvára vágott dió vagy mogyoró
Elkészítése:
A tojást a puha vajjal fél perc alatt kikeverjük. A lisztet a sütőporral, a cukorral, a sóval, a fahéjjal és a gyömbérrel (ha használunk) összeforgatjuk. Az előzőekhez adjuk kanalanként, felváltva a tejszínnel.
A muffin sütő mélyedéseit vajjal kikenjük, de az is jó ha papírkosárkákkal kibéleljük. A tésztával háromnegyedig megtöltjük. Majd a fahéjjal összekevert dióval vagy mogyoróval behintjük és kissé a tésztába nyomkodjuk.
Előmelegített sütőben, 190 fokon alsó-felső sütéssel 20-25 percig sütjük. Ha kész kivesszük, rácsra tesszük és 10-15 percig még a formában hagyjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

