Epres-rebarbarás muffin recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kiskanál vanília aroma
- 1 dl tej
- fél dl méz
- 20 dkg liszt
- 2 ek édesítő vagy cukor
- 1 rebarbaraszár
- 10 dkg eper
- 1 cs sütőpor
- 10 dkg margarin
Elkészítése:
A rebarbara külső rétegét lehúzzuk, két végét levágjuk és fél cm-es darabokra vágjuk. Ráöntünk 2 ek édesítőt vagy cukrot, majd a vanília aromát és jól átkeverjük. Az epret megmossuk és feldaraboljuk.
A tojásokhoz hozzákeverjük a mézet, margarint és kézi habverővel alaposan összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a tejet, citrom levét és végül a lisztet is és csomómentesre keverjük a masszát. Fakanállal belekeverjük a rebarbarát és az epret.
Papírkapszlikkal bélelt formákba kanalazzuk a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt kisütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »