Epres-rebarbarás muffin recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kiskanál vanília aroma
- 1 dl tej
- fél dl méz
- 20 dkg liszt
- 2 ek édesítő vagy cukor
- 1 rebarbaraszár
- 10 dkg eper
- 1 cs sütőpor
- 10 dkg margarin
Elkészítése:
A rebarbara külső rétegét lehúzzuk, két végét levágjuk és fél cm-es darabokra vágjuk. Ráöntünk 2 ek édesítőt vagy cukrot, majd a vanília aromát és jól átkeverjük. Az epret megmossuk és feldaraboljuk.
A tojásokhoz hozzákeverjük a mézet, margarint és kézi habverővel alaposan összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a tejet, citrom levét és végül a lisztet is és csomómentesre keverjük a masszát. Fakanállal belekeverjük a rebarbarát és az epret.
Papírkapszlikkal bélelt formákba kanalazzuk a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt kisütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »