Epres-rebarbarás muffin

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 1 kiskanál vanília aroma
  • 1 dl tej
  • fél dl méz
  • 20 dkg liszt
  • 2 ek édesítő vagy cukor
  • 1 rebarbaraszár
  • 10 dkg eper
  • 1 cs sütőpor
  • 10 dkg margarin

Elkészítése:

A rebarbara külső rétegét lehúzzuk, két végét levágjuk és fél cm-es darabokra vágjuk. Ráöntünk 2 ek édesítőt vagy cukrot, majd a vanília aromát és jól átkeverjük. Az epret megmossuk és feldaraboljuk.

A tojásokhoz hozzákeverjük a mézet, margarint és kézi habverővel alaposan összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a tejet, citrom levét és végül a lisztet is és csomómentesre keverjük a masszát. Fakanállal belekeverjük a rebarbarát és az epret.

Papírkapszlikkal bélelt formákba kanalazzuk a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt kisütjük.