Epres-banános muffin recept

Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 15 dkg puha margarin
- 6-8 szem eper
- 2 banán
- 5 dkg étcsokoládé
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 kk sütőpor
Díszítéshez:
- 3 ek rum, vagy rumaroma
- 4 ek csokiforgács
- 15 dkg porcukor
Elkészítése:
A lisztet összekeverjük a sütőporral és az apróra tört csokival.
Az epret és a banánt együtt pürésítjük.
A felvert tojást kikeverjük a cukorral, a margarinnal és a gyümölcspürével. Hozzáadjuk a lisztes keveréket, és az egészet lazán összekeverjük.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, a tésztát muffin formába töltjük, és megsütjük.
A kész muffinokat 10 percig a formában pihentetjük, majd kivesszük, és hagyjuk őket teljesen kihűlni.
A díszítéshez a porcukorból és a rumból fényes cukormázat készítünk, ezzel bevonjuk a muffinok tetejét, majd megszórjuk a csokireszelékkel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »