Epres-banános muffin recept

Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 15 dkg puha margarin
- 6-8 szem eper
- 2 banán
- 5 dkg étcsokoládé
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 kk sütőpor
Díszítéshez:
- 3 ek rum, vagy rumaroma
- 4 ek csokiforgács
- 15 dkg porcukor
Elkészítése:
A lisztet összekeverjük a sütőporral és az apróra tört csokival.
Az epret és a banánt együtt pürésítjük.
A felvert tojást kikeverjük a cukorral, a margarinnal és a gyümölcspürével. Hozzáadjuk a lisztes keveréket, és az egészet lazán összekeverjük.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, a tésztát muffin formába töltjük, és megsütjük.
A kész muffinokat 10 percig a formában pihentetjük, majd kivesszük, és hagyjuk őket teljesen kihűlni.
A díszítéshez a porcukorból és a rumból fényes cukormázat készítünk, ezzel bevonjuk a muffinok tetejét, majd megszórjuk a csokireszelékkel.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »