Egyszerű sajtos muffin recept

Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 0,5 tasak sütőpor
- 3/4 kk só
- 12 dkg trappista sajt
- 5 dkg olvasztott vaj/margarin
- 1 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dl tej
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük, a muffin forma mélyedéseit kibéleljük papírral, a sajtot lereszeljük.
Egy tálkában a vajat/margarint megolvasztjuk, majd elkeverjük a tojással. Egy másik tálba mérjük a lisztet, és elkeverjük benne a sót, a sütőport és a reszelt sajtot (egy kis maréknyit félreteszünk a szóráshoz).
A két részt összeforgatjuk, és a tejjel lazítjuk. A sajtos masszát egyenletesen elosztjuk a forma 12 mélyedésében, és megszórjuk a félretett sajttal.
180 fokon hőlégkeveréssel 28 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Tipp:
Ma nagyon egyszerű, húsmentes és gyors menüt készítettem. A virslis tejfölös krumplileveshez sütöttem egy kis sajtos muffint. Kiváló bármilyen könnyebb leveshez vagy krémleveshez. Ha csak magában szeretnénk fogyasztani, akkor érdemesebb valamilyen karakteresebb sajtot vagy sajtokat használni, esetleg borssal, fokhagymával ízesíteni. Melegen még nem, de ha kihűlt, szépen leválik a papírról a muffin.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »