Egyszerű sajtos muffin recept

Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 0,5 tasak sütőpor
- 3/4 kk só
- 12 dkg trappista sajt
- 5 dkg olvasztott vaj/margarin
- 1 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dl tej
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük, a muffin forma mélyedéseit kibéleljük papírral, a sajtot lereszeljük.
Egy tálkában a vajat/margarint megolvasztjuk, majd elkeverjük a tojással. Egy másik tálba mérjük a lisztet, és elkeverjük benne a sót, a sütőport és a reszelt sajtot (egy kis maréknyit félreteszünk a szóráshoz).
A két részt összeforgatjuk, és a tejjel lazítjuk. A sajtos masszát egyenletesen elosztjuk a forma 12 mélyedésében, és megszórjuk a félretett sajttal.
180 fokon hőlégkeveréssel 28 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Tipp:
Ma nagyon egyszerű, húsmentes és gyors menüt készítettem. A virslis tejfölös krumplileveshez sütöttem egy kis sajtos muffint. Kiváló bármilyen könnyebb leveshez vagy krémleveshez. Ha csak magában szeretnénk fogyasztani, akkor érdemesebb valamilyen karakteresebb sajtot vagy sajtokat használni, esetleg borssal, fokhagymával ízesíteni. Melegen még nem, de ha kihűlt, szépen leválik a papírról a muffin.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »