Egyszerű sajtos muffin

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 0,5 tasak sütőpor
  • 3/4 kk só
  • 12 dkg trappista sajt
  • 5 dkg olvasztott vaj/margarin
  • 1 nagyobb tojás
  • 3 dl tej

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük, a muffin forma mélyedéseit kibéleljük papírral, a sajtot lereszeljük.

Egy tálkában a vajat/margarint megolvasztjuk, majd elkeverjük a tojással. Egy másik tálba mérjük a lisztet, és elkeverjük benne a sót, a sütőport és a reszelt sajtot (egy kis maréknyit félreteszünk a szóráshoz).

A két részt összeforgatjuk, és a tejjel lazítjuk. A sajtos masszát egyenletesen elosztjuk a forma 12 mélyedésében, és megszórjuk a félretett sajttal.

180 fokon hőlégkeveréssel 28 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

Tipp:

Ma nagyon egyszerű, húsmentes és gyors menüt készítettem. A virslis tejfölös krumplileveshez sütöttem egy kis sajtos muffint. Kiváló bármilyen könnyebb leveshez vagy krémleveshez. Ha csak magában szeretnénk fogyasztani, akkor érdemesebb valamilyen karakteresebb sajtot vagy sajtokat használni, esetleg borssal, fokhagymával ízesíteni. Melegen még nem, de ha kihűlt, szépen leválik a papírról a muffin.