Egyszerű banános muffin recept

Hozzávalók:
- 250 g liszt
- 1 tasak sütőpor (12 g)
- 1 kisebb, érett banán
- 2 közepes
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 150 g cukor
- 1 tasak vaníliás cukor (10 g)
- 150 g margarin
- 250 g görög joghurt (nálam kekszes)
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük. A muffin sütő mélyedéseit kibéleljük papírral.
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sütőport. A banánt villával áttörjük. Egy másik tálban a megolvasztott, de nem forró margarint, elkeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, tojásokkal, joghurttal, banánnal.
Beleszórjuk a sütőporos lisztet. Csomómentes, sűrű masszává keverjük.
A tésztát egyenletesen elosztjuk a sütő mélyedéseiben (erre egy fagyis kanál a legegyszerűbb).
170 fokon hőlégkeveréssel 25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. A formában hagyjuk kb 10 percet pihenni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »