Dobos muffin recept
Elkészítése:
A margarint habosra keverjük a cukrokkal, hozzáadjuk a tojásokat, kikeverjük, majd a tejet, a sütőporos lisztet is hozzáadva simára keverjük.
Egy muffin formát kirakunk muffin papírokkal, és a masszával teletöltjük a formát, így ha megsül kalapja lesz neki sülés után, mivel sütés alatt nő.
180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, hagyjuk kihűlni.
Gőz felett felverjük a 3 tojásfehérjét, majd hozzáadjuk az olvasztott csokit és a rumaromát
A muffinok tetejét levágjuk, a 10 dkg cukorból karamellát készítünk és a muffinok tetejét bevonjuk vele.
A tésztára rákenjük a csokis habot és a kalapjukat rátesszük, hűtőben dermesztjük, majd kínáljuk.
Tipp:
Gyorsan kell a karamellel dolgozni, mert hamar szilárdul, ha melegítjük újra folyékony lesz, és figyeljünk a színére is hogy arany barna legyen.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

