Dobos muffin recept

Elkészítése:
A margarint habosra keverjük a cukrokkal, hozzáadjuk a tojásokat, kikeverjük, majd a tejet, a sütőporos lisztet is hozzáadva simára keverjük.
Egy muffin formát kirakunk muffin papírokkal, és a masszával teletöltjük a formát, így ha megsül kalapja lesz neki sülés után, mivel sütés alatt nő.
180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, hagyjuk kihűlni.
Gőz felett felverjük a 3 tojásfehérjét, majd hozzáadjuk az olvasztott csokit és a rumaromát
A muffinok tetejét levágjuk, a 10 dkg cukorból karamellát készítünk és a muffinok tetejét bevonjuk vele.
A tésztára rákenjük a csokis habot és a kalapjukat rátesszük, hűtőben dermesztjük, majd kínáljuk.
Tipp:
Gyorsan kell a karamellel dolgozni, mert hamar szilárdul, ha melegítjük újra folyékony lesz, és figyeljünk a színére is hogy arany barna legyen.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »