Dobos muffin

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

A tésztához

  • 12 dkg olvasztott margarin
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 egész tojás
  • 1 dl tej
  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor

A krémhez:

  • 3 tojásfehérje
  • 1 tábla olvasztott jó minőségű tejcsoki
  • rumaroma

A tetejére:

  • 10 dkg cukor

Elkészítése:

A margarint habosra keverjük a cukrokkal, hozzáadjuk a tojásokat, kikeverjük, majd a tejet, a sütőporos lisztet is hozzáadva simára keverjük.

Egy muffin formát kirakunk muffin papírokkal, és a masszával teletöltjük a formát, így ha megsül kalapja lesz neki sülés után, mivel sütés alatt nő.

180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, hagyjuk kihűlni.

Gőz felett felverjük a 3 tojásfehérjét, majd hozzáadjuk az olvasztott csokit és a rumaromát

A muffinok tetejét levágjuk, a 10 dkg cukorból karamellát készítünk és a muffinok tetejét bevonjuk vele.

A tésztára rákenjük a csokis habot és a kalapjukat rátesszük, hűtőben dermesztjük, majd kínáljuk.

Tipp:

Gyorsan kell a karamellel dolgozni, mert hamar szilárdul, ha melegítjük újra folyékony lesz, és figyeljünk a színére is hogy arany barna legyen.