Diós – csokis muffin recept
Hozzávalók:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg margarin
- csipet só
- 2 evőkanál rum
- 30 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 7-8 dkg étcsokoládé
- 7-8 dkg dió
- 100 ml tej
Elkészítés:
A tojást a kétféle cukorral tálba töltjük és 3-4 perc alatt jó habosra keverjük. A puha margarint hozzáadjuk, rummal ízesítjük. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, az előzőekbe keverjük. A tejet hozzáadjuk és a masszába a robotgéppel beledolgozzuk.
A csokoládét és a diót feldaraboljuk apróra, majd belekeverjük a kész masszába óvatos mozdulatokkal. A tésztát muffin sütőbe kanalazzuk. A tetejére díszítésként diót tehetünk. Előmelegített sütőben, (180 fok) 18-20 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

