Diétás muffin recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1,5 bögre teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 1 bögre rozsliszt
- 2 bögre zabpehely
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 bögre olaj
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2,5 pohár élőflórás joghurt
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 8-10 gerezd fokhagyma
- 1,5 teáskanál tengeri só
- 1 teáskanál őrölt fűszerkömény
- 1 teáskanál majoránna
- 1 teáskanál bazsalikom
- 1 teáskanál oregánó
- 2 evőkanál lenmag
- ízlés szerint lehet kakukkfűvel, zsályával, napraforgóval vagy egyéb magokkal ízesíteni
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat egy tálba kimérjük, jól átkeverjük. A tojásokat és a joghurtot habosra keverjük, majd hozzáöntjük az olajat. A két keveréket egybeöntjük, beletesszük a kis kockára vágott vöröshagymát és fokhagymát, jól összekeverjük. Tészta sűrűségű masszát kapunk. A muffin papírral kibélelt formába kanalazzuk, majd előmelegített sütőben 190°C-on kb. 15 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Rácsra tesszük, hogy ott hűljön ki.
Sztori: 3 hónappal ezelőtt megtudtam, hogy candida fertőzésem van, ami miatt diétáznom kell. Édesanyámmal ekkor találtuk ki ezt a receptet, amit majdnem minden héten megsütünk. Kenyér vagy zsemle helyett kitűnő. Én diétás margarinnal és felvágottal szoktam fogyasztani. Hűtőben sokáig eláll.