Csokoládés-narancsos muffin recept

Hozzávalók:
- 18 dkg liszt
- 8 dkg puha vaj
- 12 dkg cukor
- 2 ek holland kakaópor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk sütőpor
- csipet só
- 1 ek tejszín
- 1 ek kandírozott narancshéj aprítva
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 ek csokicsepp
Elkészítése:
A tojások sárgáját a cukorral és a vajjal kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a tejszínt. 3-as fokozaton a keverőkanállal krémesre keverjük. A kakaóport is lassan hozzáadjuk, majd a narancshéjat és a csoki felét a legvégén fakanállal beleforgatjuk.
Muffinformát kirakunk kapszlikkal, és beleadagoljuk egy kanállal a tésztát. Tetejére rászórjuk a maradék csokoládét, és előmelegített sütőben 180 fokon (légkeverés) 25 perc alatt megsütjük.
A csokoládés-narancsos muffin kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 45 g
Zsír: 15 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »