Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokoládés muffin a la Callas recept

Csokoládés muffin a la Callas
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 15 dkg vaj
    • 15 dkg cukor
    • 5 dkg kakaópor (holland)
    • 2 tk sütőpor
    • 16 dkg liszt
    • 4 ek tej
    • 2 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg csokicseppek

    A tetejére

    • 4 dl tejszín
    • 2 ek cukrozott (instant) kakaópor
    • 1 ek cukor

    Díszítés

    • 10 dkg nyers marcipán

    Elkészítése:

    A vajat a cukorral és a tojásokkal habosra keverjük robotgéppel, majd a lisztet a sütőporral, és a kakaóval leszitáljuk, és a tojásos krémhez adjuk. Keverőlapáttal keverjük tovább, majd a tejet is hozzáöntjük.

    A muffin formákba papírkapszlit teszünk, és a jól kikevert masszával 3/4 részig töltjük őket. A tetejét csokoládé cseppekkel rakjuk ki, és 200 fokos előmelegített sütőben 20 percig sütjük.

    Hagyjuk kihűlni a kész sütiket. Addig a tejszínt a cukorral felverjük kemény habbá, és egy keveset félreteszünk belőle, majd a többihez a cukrot és a cukrozott kakaót is hozzákeverjük. Csillagcsöves nyomózsákból koszorúkat nyomunk mindegyik muffin tetejére.

    A félretett tejszínhabból külön még csillagot nyomunk rá, majd a közepébe marcipángolyókat rakunk díszítésként, amit a nyers marcipánból formáztunk ki.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá