Csokoládés muffin a la Callas

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg kakaópor (holland)
  • 2 tk sütőpor
  • 16 dkg liszt
  • 4 ek tej
  • 2 nagyobb tojás
  • 5 dkg csokicseppek

A tetejére

  • 4 dl tejszín
  • 2 ek cukrozott (instant) kakaópor
  • 1 ek cukor

Díszítés

  • 10 dkg nyers marcipán

Elkészítése:

A vajat a cukorral és a tojásokkal habosra keverjük robotgéppel, majd a lisztet a sütőporral, és a kakaóval leszitáljuk, és a tojásos krémhez adjuk. Keverőlapáttal keverjük tovább, majd a tejet is hozzáöntjük.

A muffin formákba papírkapszlit teszünk, és a jól kikevert masszával 3/4 részig töltjük őket. A tetejét csokoládé cseppekkel rakjuk ki, és 200 fokos előmelegített sütőben 20 percig sütjük.

Hagyjuk kihűlni a kész sütiket. Addig a tejszínt a cukorral felverjük kemény habbá, és egy keveset félreteszünk belőle, majd a többihez a cukrot és a cukrozott kakaót is hozzákeverjük. Csillagcsöves nyomózsákból koszorúkat nyomunk mindegyik muffin tetejére.

A félretett tejszínhabból külön még csillagot nyomunk rá, majd a közepébe marcipángolyókat rakunk díszítésként, amit a nyers marcipánból formáztunk ki.