Csokoládés muffin a la Callas recept
Hozzávalók:
- 15 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 5 dkg kakaópor (holland)
- 2 tk sütőpor
- 16 dkg liszt
- 4 ek tej
- 2 nagyobb FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg csokicseppek
A tetejére
- 4 dl tejszín
- 2 ek cukrozott (instant) kakaópor
- 1 ek cukor
Díszítés
- 10 dkg nyers marcipán
Elkészítése:
A vajat a cukorral és a tojásokkal habosra keverjük robotgéppel, majd a lisztet a sütőporral, és a kakaóval leszitáljuk, és a tojásos krémhez adjuk. Keverőlapáttal keverjük tovább, majd a tejet is hozzáöntjük.
A muffin formákba papírkapszlit teszünk, és a jól kikevert masszával 3/4 részig töltjük őket. A tetejét csokoládé cseppekkel rakjuk ki, és 200 fokos előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
Hagyjuk kihűlni a kész sütiket. Addig a tejszínt a cukorral felverjük kemény habbá, és egy keveset félreteszünk belőle, majd a többihez a cukrot és a cukrozott kakaót is hozzákeverjük. Csillagcsöves nyomózsákból koszorúkat nyomunk mindegyik muffin tetejére.
A félretett tejszínhabból külön még csillagot nyomunk rá, majd a közepébe marcipángolyókat rakunk díszítésként, amit a nyers marcipánból formáztunk ki.