Csokis muffin recept
Hozzávalók:
Tetejére
- ét csokibevonó
- 2 teáskanál olaj
Töltéshez
- mogyorós krém
Tésztához:
- csipet só
- 1-1 kiskanál sütőpor és szódabikarbóna
- 2-3 dl tej szükség szerint
- 15 dkg margarin
- 35 dkg liszt
- 30 dkg kristálycukor
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A lágy margarint kikeverjük a tojásokkal, hozzáadjuk a cukrot, csipet sót és simára keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a szódabikarbónával, hozzáadjuk az előzőekben összekevert tojásos masszához. Szükség szerint adunk hozzá tejet. Állaga ne legyen folyós, sűrűbb legyen, mint a piskótatészta. Margarinnal kikenjük a muffin sütő mélyedéseit, belekanalazzuk a tésztát, eligazítjuk, majd 165 fokon légkeveréses sütőben 18-20 percig sütjük. Ha kisült, mindegyik muffin belsejébe mogyorós krémet töltünk. Közben felolvasztjuk az étcsokoládét, kevés olajjal simára keverjük, és a muffinokat megforgatjuk benne, úgy, hogy a tetején egyenletesen legyen a csokibevonat. Díszítésként szórhatunk rá cukordrazsét, darabolt mogyorót, stb.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

