Csokis muffin recept

Hozzávalók:
Tetejére
- ét csokibevonó
- 2 teáskanál olaj
Töltéshez
- mogyorós krém
Tésztához:
- csipet só
- 1-1 kiskanál sütőpor és szódabikarbóna
- 2-3 dl tej szükség szerint
- 15 dkg margarin
- 35 dkg liszt
- 30 dkg kristálycukor
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A lágy margarint kikeverjük a tojásokkal, hozzáadjuk a cukrot, csipet sót és simára keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a szódabikarbónával, hozzáadjuk az előzőekben összekevert tojásos masszához. Szükség szerint adunk hozzá tejet. Állaga ne legyen folyós, sűrűbb legyen, mint a piskótatészta. Margarinnal kikenjük a muffin sütő mélyedéseit, belekanalazzuk a tésztát, eligazítjuk, majd 165 fokon légkeveréses sütőben 18-20 percig sütjük. Ha kisült, mindegyik muffin belsejébe mogyorós krémet töltünk. Közben felolvasztjuk az étcsokoládét, kevés olajjal simára keverjük, és a muffinokat megforgatjuk benne, úgy, hogy a tetején egyenletesen legyen a csokibevonat. Díszítésként szórhatunk rá cukordrazsét, darabolt mogyorót, stb.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »