Csokis muffin

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tetejére

  • ét csokibevonó
  • 2 teáskanál olaj

Töltéshez

  • mogyorós krém

Tésztához:

  • csipet só
  • 1-1 kiskanál sütőpor és szódabikarbóna
  • 2-3 dl tej szükség szerint
  • 15 dkg margarin
  • 35 dkg liszt
  • 30 dkg kristálycukor
  • 2 egész tojás

Elkészítése:

A lágy margarint kikeverjük a tojásokkal, hozzáadjuk a cukrot, csipet sót és simára keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a szódabikarbónával, hozzáadjuk az előzőekben összekevert tojásos masszához. Szükség szerint adunk hozzá tejet. Állaga ne legyen folyós, sűrűbb legyen, mint a piskótatészta. Margarinnal kikenjük a muffin sütő mélyedéseit, belekanalazzuk a tésztát, eligazítjuk, majd 165 fokon légkeveréses sütőben 18-20 percig sütjük. Ha kisült, mindegyik muffin belsejébe mogyorós krémet töltünk. Közben felolvasztjuk az étcsokoládét, kevés olajjal simára keverjük, és a muffinokat megforgatjuk benne, úgy, hogy a tetején egyenletesen legyen a csokibevonat. Díszítésként szórhatunk rá cukordrazsét, darabolt mogyorót, stb.