Hozzávalók:
Tetejére
Töltéshez
Tésztához:
Elkészítése:
A lágy margarint kikeverjük a tojásokkal, hozzáadjuk a cukrot, csipet sót és simára keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a szódabikarbónával, hozzáadjuk az előzőekben összekevert tojásos masszához. Szükség szerint adunk hozzá tejet. Állaga ne legyen folyós, sűrűbb legyen, mint a piskótatészta. Margarinnal kikenjük a muffin sütő mélyedéseit, belekanalazzuk a tésztát, eligazítjuk, majd 165 fokon légkeveréses sütőben 18-20 percig sütjük. Ha kisült, mindegyik muffin belsejébe mogyorós krémet töltünk. Közben felolvasztjuk az étcsokoládét, kevés olajjal simára keverjük, és a muffinokat megforgatjuk benne, úgy, hogy a tetején egyenletesen legyen a csokibevonat. Díszítésként szórhatunk rá cukordrazsét, darabolt mogyorót, stb.