Csokis-mandulás muffin recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
12 darabhoz:
- 4 dl liszt
- 2 dl cukor
- 2 dl tej
- 1 dl olaj
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs sütőpor
- 1 nagy tábla étcsokoládé vagy ét tortabevonó
- 2 ek. mandulaaroma
- 4 ek. rum vagy aroma
- mandula vagy mandulapehely (elhagyható)
Elkészítése:
A tojást habosra keverjük a cukorral, a tejjel és az olajjal. A lisztbe külön belekeverjük a sütőport, és az egészet hozzáadjuk az eddigiekhez.
A tésztából külön tálba kiveszünk 4-5 evőkanálnyit. Ebbe a kis adagba belekeverjük a mandulaaromát. Ha minden igaz, szép zöld színe lesz. :)
A nagyobb adag tésztába keverjük a rumot vagy aromát.
A csokoládéból 12 kockát (vagy ha nagyok, hat félbevágott kockát) félreteszünk, a maradékot belereszeljük vagy apró darabokra tördelve belekeverjük a rumos tésztába.
A rumos tésztából kivajazott muffinsütőbe vagy muffinpapírba teszünk egy-egy nagy evőkanálnyit. Utána a zöld tésztából egy teáskanállal óvatosan kisebb kupacot teszünk mindegyik forma közepére, amíg el nem fogy. Ezután mindegyiknek a közepébe teszünk egy-egy kocka csokoládét. Végül rákanalazzuk a maradék rumos tésztát.
A tetejére szórhatunk durvára vágott mandulát vagy mandulapelyhet.
175 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük (érdemes tűvel ellenőrizni hogy biztosan megsült-e).
Jó étvágyat hozzá! :)