Citromos muffin recept

Hozzávalók:
- 12 dkg margarin
- 12 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 7 dkg liszt
- 6 dkg étkezési keményítő
- 1 kk sütőpor
Máz
- 12 dkg porcukor
- 1 citrom leve
- 12 db koktélcseresznye
Elkészítése:
A kevert tésztát a fenti hozzávalókból géppel jól kikeverjük, hogy egy sűrű állagú tésztát kapjunk. Megtöltjük a papírral bélelt muffin forma mélyedéseit félig.
Előmelegített sütőben, 170 fokon (alsó-felső sütés) 30 percig sütjük.
A mázhoz kikeverjük a citromlevet a porcukorral. A kihűlt muffinokat kiszedem a papírból és megfordítva tálra rakom, majd a citromos mázzal bevonom őket, és száradni hagyom. Koktélcseresznyével díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »