Bodzás muffin recept

Hozzávalók:
- 10 dkg margarin
- 8 dkg cukor
- 1 vaníliás cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kk só
- 1 db citrom héja
- 1/2 citrom leve
- 1 dl tej vagy tejföl
- 7 evőkanál bodzaszörp
- 25 dkg sima liszt
- 1 cs sütőpor
- 3-5 db bodza virága
Elkészítése:
A margarint megolvasztod habosra kevered a cukorral, a sóval, a citrom héjával és levével. Utána hozzáadod a két tojást, a tejet vagy tejfölt és a szörpöt, belekevered a sütőporos lisztet, a virágokat jól megmosod (ne legyen bogaras) és a száráról lecsipkeded a végül belekevered a virágokat a masszába.
Kivajazott vagy papírozott formákba öntöd és 25 -30 percig sütöd 170-180 fokon.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »