Bodzás muffin recept

Hozzávalók:
- 10 dkg margarin
- 8 dkg cukor
- 1 vaníliás cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kk só
- 1 db citrom héja
- 1/2 citrom leve
- 1 dl tej vagy tejföl
- 7 evőkanál bodzaszörp
- 25 dkg sima liszt
- 1 cs sütőpor
- 3-5 db bodza virága
Elkészítése:
A margarint megolvasztod habosra kevered a cukorral, a sóval, a citrom héjával és levével. Utána hozzáadod a két tojást, a tejet vagy tejfölt és a szörpöt, belekevered a sütőporos lisztet, a virágokat jól megmosod (ne legyen bogaras) és a száráról lecsipkeded a végül belekevered a virágokat a masszába.
Kivajazott vagy papírozott formákba öntöd és 25 -30 percig sütöd 170-180 fokon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »