Barackos-ricottás muffin recept

Hozzávalók:
- 3-4 db barack vagy nektarin
- 250 g ricotta
- 175 g vaj
- 140 g kristálycukor
- 125 g liszt
- 2 tk sütőpor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- baracklekvár a tetejére
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojásfehérjét habbá verjük. A vajat, a tojás sárgájával és a cukorral szintén habbá verjük. Ezután hozzákeverjük a tojásfehérjét, a ricottát, majd a meghámozott és kockára vágott barackot/nektarint és végül hozzákeverjük sütőporos lisztet. Kanállal muffin formába adagoljuk és 30 percig sütjük. Ízlés szerint baracklekvárral a tetején találjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »