Barackos-ricottás muffin recept

Hozzávalók:
- 3-4 db barack vagy nektarin
- 250 g ricotta
- 175 g vaj
- 140 g kristálycukor
- 125 g liszt
- 2 tk sütőpor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- baracklekvár a tetejére
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojásfehérjét habbá verjük. A vajat, a tojás sárgájával és a cukorral szintén habbá verjük. Ezután hozzákeverjük a tojásfehérjét, a ricottát, majd a meghámozott és kockára vágott barackot/nektarint és végül hozzákeverjük sütőporos lisztet. Kanállal muffin formába adagoljuk és 30 percig sütjük. Ízlés szerint baracklekvárral a tetején találjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »