Banános-vaníliás-kakaós muffin recept

Hozzávalók:
- 3 érett banán
- 3 ek cukor
- 120 g cukrozott kakaópor
- 1 kk szódabikarbóna
- 1 ek vanília aroma
- 125 g margarin
- kb. 200 g liszt
Elkészítése:
A banánokat kisebb darabokra törjük, és a tészta kikeveréséhez használandó tálban villával pépesre törjük. Hozzáadjuk a kakaót, és alaposan elkeverjük vele.
Közben felolvasztjuk a margarint. Miután a margarin is a tésztához került, hozzáadjuk a szódabikarbónát, a vaníliás cukrot és a cukrot. A legvégén fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet, amíg egy már sűrűsödő, de azért még folyós masszát nem kapunk. Nem szabad túllisztezni! Ha mégis túl sűrűnek érezzük (pl. nem folyik le magától a kanálról a tészta), kevés vízzel hígíthatjuk.
Megtöltjük a muffin sütőformákat a tésztával úgy, hogy a forma tetejétől nagyjából 1 cm-re legyen a tészta szintje.
170 fokra előmelegített sütőben sütjük, kb. 20 percig, vagy amíg a muffinok teteje meg nem repedezik.
Tipp:
A kapott muffinoknak nagyon puhának kell lenniük, annyira, hogy forrón még nem is vehetők ki a formából, mert tányérra téve elveszítik az alakjukat. Ha hagyjuk a formában kihűlni őket, utána már szépek lesznek, de továbbra sem lesznek szárazak.
Ha nem vagyunk biztosak benne, hogy a megfelelő ideig sütöttük őket, próbaként vegyünk ki egyet, aminek már megemelkedett és megrepedt a teteje, vágjuk ketté, és ha belül még látunk folyós tésztát, a többi muffint süssük még 10 percig.
Ebből a mennyiségből én pontosan 13 muffint kaptam. Nagy előnye, hogy nem kell hozzá se tojás, se tej.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »