Almás-mézeskalácsos muffin recept

Hozzávalók:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 11 ek cukor
- 11 ek olaj
- 15 ek liszt
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 tk mézeskalács fűszerkeverék
- 1 közepes alma
- 2,5 dl tej
Elkészítése:
A tojást a cukorral és az olajjal habosra kavarjuk. A lisztben elkeverjük a szódabikarbónát és a mézeskalács fűszerkeveréket. A két részt összeforgatjuk.
A tejet lassanként adagolva kavarjuk bele. Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk, és apróra kockázzuk, majd beledobáljuk a masszába.
A formát kikenjük kevés margarinnal vagy papírt teszünk bele.
A muffin sütő mélyedéseit 3/4-ig töltjük és előmelegített sütőben 25 perc alatt 175 fokon megsütjük.
Tipp:
12 db muffin lett ebből az adag tésztából.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »