Almás-mézeskalácsos muffin recept
Hozzávalók:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 11 ek cukor
- 11 ek olaj
- 15 ek liszt
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 tk mézeskalács fűszerkeverék
- 1 közepes alma
- 2,5 dl tej
Elkészítése:
A tojást a cukorral és az olajjal habosra kavarjuk. A lisztben elkeverjük a szódabikarbónát és a mézeskalács fűszerkeveréket. A két részt összeforgatjuk.
A tejet lassanként adagolva kavarjuk bele. Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk, és apróra kockázzuk, majd beledobáljuk a masszába.
A formát kikenjük kevés margarinnal vagy papírt teszünk bele.
A muffin sütő mélyedéseit 3/4-ig töltjük és előmelegített sütőben 25 perc alatt 175 fokon megsütjük.
Tipp:
12 db muffin lett ebből az adag tésztából.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »


