Almás-mézeskalácsos muffin recept

Hozzávalók:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 11 ek cukor
- 11 ek olaj
- 15 ek liszt
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 tk mézeskalács fűszerkeverék
- 1 közepes alma
- 2,5 dl tej
Elkészítése:
A tojást a cukorral és az olajjal habosra kavarjuk. A lisztben elkeverjük a szódabikarbónát és a mézeskalács fűszerkeveréket. A két részt összeforgatjuk.
A tejet lassanként adagolva kavarjuk bele. Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk, és apróra kockázzuk, majd beledobáljuk a masszába.
A formát kikenjük kevés margarinnal vagy papírt teszünk bele.
A muffin sütő mélyedéseit 3/4-ig töltjük és előmelegített sütőben 25 perc alatt 175 fokon megsütjük.
Tipp:
12 db muffin lett ebből az adag tésztából.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »