Almás-mézeskalácsos muffin recept

Hozzávalók:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 11 ek cukor
- 11 ek olaj
- 15 ek liszt
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 tk mézeskalács fűszerkeverék
- 1 közepes alma
- 2,5 dl tej
Elkészítése:
A tojást a cukorral és az olajjal habosra kavarjuk. A lisztben elkeverjük a szódabikarbónát és a mézeskalács fűszerkeveréket. A két részt összeforgatjuk.
A tejet lassanként adagolva kavarjuk bele. Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk, és apróra kockázzuk, majd beledobáljuk a masszába.
A formát kikenjük kevés margarinnal vagy papírt teszünk bele.
A muffin sütő mélyedéseit 3/4-ig töltjük és előmelegített sütőben 25 perc alatt 175 fokon megsütjük.
Tipp:
12 db muffin lett ebből az adag tésztából.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »