Almás fahéjas muffin recept

Hozzávalók:
- 100 g vaj/margarin
- 125 g cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 0,5 citrom reszelt héja
- 1 kk fahéj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek tej
- 200 g liszt
- 1 kk sütőpor
- 2 alma
Elkészítése:
A puha vajat/margarint keverd habosra a cukorral és a vaníliás cukorral, add hozzá a reszelt citromhéjat, fahéjat és a tojásokat. Végül keverd hozzá a tejet és a sütőporral elkevert lisztet is.
Az almákat hámozd meg és vágd apró kockákra, majd forgasd a tésztába.
Az így elkészített tésztát töltsd muffin formákba, és süsd 180 C-ra előmelegített sütőben 25 percig.
Tipp:
Gyors-finom, picit olyan karácsonyi hangulatú nekem.
Ez a mennyiség 12db muffinhoz elég.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »