Almás fahéjas muffin recept

Hozzávalók:
- 100 g vaj/margarin
- 125 g cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 0,5 citrom reszelt héja
- 1 kk fahéj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek tej
- 200 g liszt
- 1 kk sütőpor
- 2 alma
Elkészítése:
A puha vajat/margarint keverd habosra a cukorral és a vaníliás cukorral, add hozzá a reszelt citromhéjat, fahéjat és a tojásokat. Végül keverd hozzá a tejet és a sütőporral elkevert lisztet is.
Az almákat hámozd meg és vágd apró kockákra, majd forgasd a tésztába.
Az így elkészített tésztát töltsd muffin formákba, és süsd 180 C-ra előmelegített sütőben 25 percig.
Tipp:
Gyors-finom, picit olyan karácsonyi hangulatú nekem.
Ez a mennyiség 12db muffinhoz elég.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »