Áfonyás muffin vaníliás szósszal recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 10 dkg cukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg joghurt
- 10 dkg liszt
- 2 dkg étkezési keményítő
- 5 dkg őrölt mandula
- 2 teáskanál sütőpor
- 15 dkg áfonya
A szószhoz:
- 2 dl joghurt
- 1 rúd vanília
- 2 evőkanál porcukor(Ennyi elég kb. 3-4 személyre)
Elkészítése:
A cukrot a tojással krémesre keverjük, hozzáadjuk a joghurtot. A lisztet elvegyítjük a keményítővel, a mandulával és a sütőporral, és ezt is hozzákeverjük.
A megmosott, megszárított áfonyát beleforgatjuk, és papír kapszlival bélelt vagy kikent muffin formába kanalazzuk a masszát. 180 fokra melegített sütőben 15-20 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, és csak ekkor vesszük ki a formából.
A szószhoz a vanília rudat félbevágjuk, kikaparjuk a belsejét, a joghurthoz keverjük a porcukorral együtt. Tálaláskor vagy a tetejére locsoljuk, vagy külön edényben mártogatósként kínáljuk.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.