Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Áfonyás-morzsás muffin recept

Áfonyás-morzsás muffin
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 2 bögre liszt
    • 1 1/2 teáskanál sütőpor
    • 1 teáskanál só
    • Fél csésze vaj ( lehet margarin is)
    • Fél csésze barna cukor és fél csésze kristálycukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek. vanília kivonat
    • Fél csésze tej
    • 2 csésze áfonya ( friss illetve fagyasztott is lehet)

    Ropogós szórás a tetején:

    • 4 evőkanál kristálycukor
    • 1 evőkanál liszt
    • 2 teáskanál olaj

    Elkészítése:

    A sütőt először is előmelegítem 180°C-200°C-ra.  Egy muffin-tepsit kibélelek a megfelelő méretű papírokkal, ha nincs papír, klasszul ki lehet vágni sütőpapírból is belevalót, vagy kivajazni és kimorzsázni a formákat.

    A tésztához a lisztet, a sót és a sütőport összekeverem egy kisebb tálban, félreteszem. Egy nagyobb tálban a már eleve szoba hőmérsékletű vajat habosra keverem a kétféle cukorral, szépen ki fog fehéredni, majd hozzáadom a tojásokat, a vaníliát és a tejet és tovább keverem. A lisztes keveréket már csak fakanállal keverem hozzá, nem túlkeverve a tésztát. A muffin akkor jó, ha könnyű és levegős. Mehet bele az áfonya.

    Cukros-ropogós

    A cukrot és a lisztet összekeverem és hozzáadom az olajat. Nedves homok állagúnak kell lennie.:)

    A masszát szétosztom a kipapírozott muffin-tepsiben, én fagyis kanalat használtam, minden lyukba 1 gombóccal, attól függően, hány dekás a kanál.:) Majd megszórtam a cukros keverékkel és 180°C fokon sütöttem 20 percig.

    Tipp:

    Az én sütőm kiszámíthatatlan, szóval ha a 9-es számít a legnagyobb hófokozatnak, akkor körülbelül hatos és kilences közötti hőfokon sütöttem a muffint.:) Barna cukor helyett mehet bele egyszerű kristálycukor is, márkázott vaj helyett pedig jó minőségű margarin, a Rama új vaj ízű margarinja nagyon klassz.:) Mivel én ezeket fesztiválozni vittem, grillezni való kis alu-kapszlikat használtam, tartósak, többször felhasználhatóak és nem szárad ki bennük a nasi.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá