“Aero” muffin recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg rizsliszt
- 1 dl olaj
- 1 csomag gm sütőpor
- 12 dkg barna cukor
- 4 ek holland kakaópor
- 1 dl víz
Krém:
- 2 ek gm vaníliás pudingpor
- 2 dl víz
- 1 ek barna cukor
- baracklekvár
Elkészítése:
Összekeverem külön-külön a tészta száraz és a nedves hozzávalóit, majd a szárazat 3 részletben a nedveshez adagolom, miközben robotgéppel, közepes fokozaton megállás nélkül keverem, majd ha alaposan összedolgoztam, muffinformába töltöm.
180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütöm.
A vízzel pudingot főzök, majd félreteszem hűlni.
Ha a muffinok kihűltek, kettévágom őket, megkenem baracklevárral, majd beletöltöm a krémet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

