Muffin fánkok recept

Elkészítése:
A langyos tejbe egy csipet cukorral beleöntöm az élesztőt és hagyom felfutni. A vajat, sót és cukrot robotgéppel habosra keverem, majd hozzá adom a tojássárgáját, a felfuttatott élesztőt, a lisztet és alaposan összegyúrom, majd egy konyharuhával letakarva, meleg helyen egy órát kelesztem.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkán kb fél centiméter vastagságúra nyújtom és egy vizes pohárral köröket szaggatok. A körök közepére behelyezem a tölteléket, összecsípem a tésztát, eligazgatom és az így kapott gombócokat muffin formába teszem.
Ismét letakarom egy konyharuhával és még fél órát meleg helyen kelesztem.
A fél óra leteltével megkenem a gombócok tetejét a pár csepp tejjel elkevert tojás sárgájával és 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütöm!
Tálalás előtt megszórom porcukorral!
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »