Muffin fánkok recept

Elkészítése:
A langyos tejbe egy csipet cukorral beleöntöm az élesztőt és hagyom felfutni. A vajat, sót és cukrot robotgéppel habosra keverem, majd hozzá adom a tojássárgáját, a felfuttatott élesztőt, a lisztet és alaposan összegyúrom, majd egy konyharuhával letakarva, meleg helyen egy órát kelesztem.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkán kb fél centiméter vastagságúra nyújtom és egy vizes pohárral köröket szaggatok. A körök közepére behelyezem a tölteléket, összecsípem a tésztát, eligazgatom és az így kapott gombócokat muffin formába teszem.
Ismét letakarom egy konyharuhával és még fél órát meleg helyen kelesztem.
A fél óra leteltével megkenem a gombócok tetejét a pár csepp tejjel elkevert tojás sárgájával és 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütöm!
Tálalás előtt megszórom porcukorral!
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »