Mozart kuglóf recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 160 g vaj
- 80 g porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag vaniliás cukor
- csipet só
- 7 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 90 g kristálycukor
- 190 g liszt
- késhegynyi sütőpor
- 1 kkanál rumaroma
- 70 g apróra vágott főzőcsokoládé
Elkészítése:
A vajat a porcukorral, citromhéjjal, vaníliás cukorral és csipet sóval habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat.
Beleforgatjuk a kristálycukorral kemény habbá vert tojásfehérjét, a lisztet, a sütőport, a csokoládét. Kuglófformában, előmelegített sütőben 180’C-on 50-60 percig sütjük, légkeveréssel sütöttem, a formában hagyjuk kihűlni.
A tetejére tortabevonót raktam, amit vajjal tettem lágyabbá, folyósabbá.
Szilikon formában sütöttem, abból tökéletesen ki tudtam szedni. Arra figyelni kell, amikor beleöntöd a tésztát, simítsd el, mert ha nem, sülés után faragni kell az aját, hogy ne álljon ferdén! :)
A formám átmérője 23cm, a süti pedig 8 cm magas lett.
Tipp:
Lehet bele tenni mazsolát, vagy aszalt gyümölcsöt, nálunk a párom nem szereti.
Sárgabarackkal is tálalhatod.