Mozart kuglóf recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 160 g vaj
- 80 g porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag vaniliás cukor
- csipet só
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 90 g kristálycukor
- 190 g liszt
- késhegynyi sütőpor
- 1 kkanál rumaroma
- 70 g apróra vágott főzőcsokoládé
Elkészítése:
A vajat a porcukorral, citromhéjjal, vaníliás cukorral és csipet sóval habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat.
Beleforgatjuk a kristálycukorral kemény habbá vert tojásfehérjét, a lisztet, a sütőport, a csokoládét. Kuglófformában, előmelegített sütőben 180’C-on 50-60 percig sütjük, légkeveréssel sütöttem, a formában hagyjuk kihűlni.
A tetejére tortabevonót raktam, amit vajjal tettem lágyabbá, folyósabbá.
Szilikon formában sütöttem, abból tökéletesen ki tudtam szedni. Arra figyelni kell, amikor beleöntöd a tésztát, simítsd el, mert ha nem, sülés után faragni kell az aját, hogy ne álljon ferdén! :)
A formám átmérője 23cm, a süti pedig 8 cm magas lett.
Tipp:
Lehet bele tenni mazsolát, vagy aszalt gyümölcsöt, nálunk a párom nem szereti.
Sárgabarackkal is tálalhatod.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »