Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mozart kuglóf recept

Mozart kuglóf
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 160 g vaj
    • 80 g porcukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 csomag vaniliás cukor
    • csipet só
    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 90 g kristálycukor
    • 190 g liszt
    • késhegynyi sütőpor
    • 1 kkanál rumaroma
    • 70 g apróra vágott főzőcsokoládé

    Elkészítése:

    A vajat a porcukorral, citromhéjjal, vaníliás cukorral és csipet sóval habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat.

    Beleforgatjuk a kristálycukorral kemény habbá vert tojásfehérjét, a lisztet, a sütőport, a csokoládét. Kuglófformában, előmelegített sütőben 180’C-on 50-60 percig sütjük, légkeveréssel sütöttem, a formában hagyjuk kihűlni.

    A tetejére tortabevonót raktam, amit vajjal tettem lágyabbá, folyósabbá.

    Szilikon formában sütöttem, abból tökéletesen ki tudtam szedni. Arra figyelni kell, amikor beleöntöd a tésztát, simítsd el, mert ha nem, sülés után faragni kell az aját, hogy ne álljon ferdén! :)

    A formám átmérője 23cm, a süti pedig 8 cm magas lett.

    Tipp:

    Lehet bele tenni mazsolát, vagy aszalt gyümölcsöt, nálunk a párom nem szereti.

    Sárgabarackkal is tálalhatod.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá