Mozart kuglóf

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 160 g vaj
  • 80 g porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaniliás cukor
  • csipet só
  • 7 tojás
  • 90 g kristálycukor
  • 190 g liszt
  • késhegynyi sütőpor
  • 1 kkanál rumaroma
  • 70 g apróra vágott főzőcsokoládé

Elkészítése:

A vajat a porcukorral, citromhéjjal, vaníliás cukorral és csipet sóval habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat.

Beleforgatjuk a kristálycukorral kemény habbá vert tojásfehérjét, a lisztet, a sütőport, a csokoládét. Kuglófformában, előmelegített sütőben 180’C-on 50-60 percig sütjük, légkeveréssel sütöttem, a formában hagyjuk kihűlni.

A tetejére tortabevonót raktam, amit vajjal tettem lágyabbá, folyósabbá.

Szilikon formában sütöttem, abból tökéletesen ki tudtam szedni. Arra figyelni kell, amikor beleöntöd a tésztát, simítsd el, mert ha nem, sülés után faragni kell az aját, hogy ne álljon ferdén! :)

A formám átmérője 23cm, a süti pedig 8 cm magas lett.

Tipp:

Lehet bele tenni mazsolát, vagy aszalt gyümölcsöt, nálunk a párom nem szereti.

Sárgabarackkal is tálalhatod.