Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mozart golyó recept

Mozart golyó
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 15 dkg nugátmassza
    • 30 dkg marcipán
    • 10 dkg pisztácia
    • 40 dkg étcsokoládé (70 %-os)

    Elkészítése:

    A zöldpisztáciát mozsárban pépesre zúzzuk, a marcipánt megfelezzük, majd az egyik részéhez dolgozzuk.

    A nugátból golyókat formázunk, a marcipánokat vékonyra kinyújtjuk, kb fél cm-esre, kis korongokat szaggatunk belőle, egy zöld és egy fehér marcipánnal a nugátot körbe öleljük, golyóvá formáljuk.

    Az étcsokit gőz felett olvasztjuk, a golyókat fogpiszkálóra szúrva belemártjuk, hungarocelre szúrva hagyjuk kihűlni, megkötni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá