Mozart golyó

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Mozart golyó

Hozzávalók:

  • 15 dkg nugátmassza
  • 30 dkg marcipán
  • 10 dkg pisztácia
  • 40 dkg étcsokoládé (70 %-os)

Elkészítése:

A zöldpisztáciát mozsárban pépesre zúzzuk, a marcipánt megfelezzük, majd az egyik részéhez dolgozzuk.

A nugátból golyókat formázunk, a marcipánokat vékonyra kinyújtjuk, kb fél cm-esre, kis korongokat szaggatunk belőle, egy zöld és egy fehér marcipánnal a nugátot körbe öleljük, golyóvá formáljuk.

Az étcsokit gőz felett olvasztjuk, a golyókat fogpiszkálóra szúrva belemártjuk, hungarocelre szúrva hagyjuk kihűlni, megkötni.