Mogyoróvajas ropogtatós recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 19 dkg liszt
- 4,5 dkg kakaópor
- fél kiskanál szódabikarbóna
- 11,5 dkg puha vaj
- 10 dkg + 2 ek cukor
- 10 dkg barna cukor
- 6,5 dkg mogyoróvaj
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek tej
- 1 kiskanál vaníliakivonat
Töltelékhez:
- 7,5 dkg porcukor
- 13 dkg mogyoróvaj
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 175 fokra.
A lisztet, a kakaót és a szódabikarbónát összekeverjük. A vajat, a 10-10 dkg fehér és barna cukrot és a mogyoróvajat robotgéppel kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a tejet és a vaníliát és azokkal is jól összedolgozzuk. Hozzákeverjük a kakaós lisztet, majd a tésztából 32 db kb 3 cm átmérőjű golyót gyúrunk és félretesszük.
A töltelékhez a porcukrot és a mogyoróvajat simára keverjük és 2 cm-es golyókat gyúrunk belőle. A tésztagolyókat kicsit kilapítjuk, a közepükbe teszünk 1-1 mogyoróvajas golyót és a tésztát ráhajtva újra golyóvá formázzuk őket.
A golyókat egymástól 5 cm-es távolságra egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd egy üvegpohár alját 2 evőkanál cukorba mártjuk és a golyókat kissé lenyomkodjuk vele.
A kekszeket adagonként 8 percig sütjük, akkor kész, ha a tetejük megrepedezik, még puhán kell kivenni. 1 percet állni hagyjuk és sütőrácsra szedve hagyjuk kihűlni.