Mogyoróvajas-csokoládés keksz recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók kb 30 db kekszhez:
- 10 dkg mogyoróvaj
- 10 dkg vaj
- 25 dkg liszt
- 10 dkg barna cukor (+ a forgatáshoz)
- 2 cs vaníliás cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (közepes)
- 2 tk sütőpor
- csipet só
- 1 mk őrölt fahéj
- 5 dkg étcsokoládé
Elkészítése:
A csokoládét éles késsel vágjuk fel apróra. Egy tányérba tegyünk pár kanál cukrot a forgatáshoz.
A mogyoróvajat keverjük habosra a puha vajjal, a cukorral, a vaníliás cukorral, csipet sóval és az őrölt fahéjjal. Ezután állandó keverés mellett adjuk hozzá a tojást is.
A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd szitáljuk hozzá a mogyoróvajas keverékhez. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott csokoládét és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze, majd tegyük be kb 30 percre a hűtőbe a tésztát.
A hűtőből vegyük ki a tésztát, majd formázzunk diónyi nagyságú golyókat. Ezután forgassuk bele a cukorba, majd helyezzük egymástól kicsit távolabb, sütőpapírral bélelt tepsire.
Amikor minden golyó elkészült, akkor egy villával nyomjuk, lapítsuk le egy kicsit mindegyiket.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 10-12 perc alatt aranybarnára a kekszeket. (Én légkeverésnél 160 fokon, 10 percig sütöttem.)
A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni a kekszeket, mert melegen még nagyon omlósak és szétesnek ha megmozdítjuk őket.
A teljesen kihűlt kekszet rögtön tálalhatjuk, de ízlés szerint száraz, hűvös helyen hosszabb ideig is tárolhatjuk. Ízlés szerint, egy szép díszcsomagolásban akár ajándékba is adhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »
Szemezgetés a gofrik világából-10 ínycsiklandó variáció
Ki mondta, hogy a gofri csak édesség lehet? Ebben a válogatásban olyan rece
Tovább olvasom »
A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »