Mogyoróvajas-csokoládés keksz recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók kb 30 db kekszhez:
- 10 dkg mogyoróvaj
- 10 dkg vaj
- 25 dkg liszt
- 10 dkg barna cukor (+ a forgatáshoz)
- 2 cs vaníliás cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (közepes)
- 2 tk sütőpor
- csipet só
- 1 mk őrölt fahéj
- 5 dkg étcsokoládé
Elkészítése:
A csokoládét éles késsel vágjuk fel apróra. Egy tányérba tegyünk pár kanál cukrot a forgatáshoz.
A mogyoróvajat keverjük habosra a puha vajjal, a cukorral, a vaníliás cukorral, csipet sóval és az őrölt fahéjjal. Ezután állandó keverés mellett adjuk hozzá a tojást is.
A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd szitáljuk hozzá a mogyoróvajas keverékhez. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott csokoládét és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze, majd tegyük be kb 30 percre a hűtőbe a tésztát.
A hűtőből vegyük ki a tésztát, majd formázzunk diónyi nagyságú golyókat. Ezután forgassuk bele a cukorba, majd helyezzük egymástól kicsit távolabb, sütőpapírral bélelt tepsire.
Amikor minden golyó elkészült, akkor egy villával nyomjuk, lapítsuk le egy kicsit mindegyiket.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 10-12 perc alatt aranybarnára a kekszeket. (Én légkeverésnél 160 fokon, 10 percig sütöttem.)
A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni a kekszeket, mert melegen még nagyon omlósak és szétesnek ha megmozdítjuk őket.
A teljesen kihűlt kekszet rögtön tálalhatjuk, de ízlés szerint száraz, hűvös helyen hosszabb ideig is tárolhatjuk. Ízlés szerint, egy szép díszcsomagolásban akár ajándékba is adhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »