Mogyorós kocka recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 100 g főtt, reszelt krumpli
- 100 g lágy margarin
- 150 g porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS1 db citrom reszelt héja - 250 g finomliszt
- 1 tasak sütőpor
Töltelék:
- 50 g puha mazsola
- 2 ek. rum
- 1 db narancs reszelt héja és leve
- 250 g darált mogyoró
- 100gr darált dió
- 80 g porcukor
Máz:
- 100 g porcukor
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - 1 ek. citromlé
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,két részre osztjuk.
Felét 20×30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük, a tölteléket rákenjük, a másik tészta lappal befedjük és sütjük.
A mázhoz valókat keményre verjük és a megsült meleg tésztára kenjük.
Meleg sütőben, a sütő ajtót kissé kitámasztva a mázat rászárítjuk.
A tésztát a sütőben hagyjuk kihűlni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

