Mogyorós kocka recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 100 g főtt, reszelt krumpli
- 100 g lágy margarin
- 150 g porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS1 db citrom reszelt héja
- 250 g finomliszt
- 1 tasak sütőpor
Töltelék:
- 50 g puha mazsola
- 2 ek. rum
- 1 db narancs reszelt héja és leve
- 250 g darált mogyoró
- 100gr darált dió
- 80 g porcukor
Máz:
- 100 g porcukor
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 1 ek. citromlé
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,két részre osztjuk.
Felét 20×30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük, a tölteléket rákenjük, a másik tészta lappal befedjük és sütjük.
A mázhoz valókat keményre verjük és a megsült meleg tésztára kenjük.
Meleg sütőben, a sütő ajtót kissé kitámasztva a mázat rászárítjuk.
A tésztát a sütőben hagyjuk kihűlni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »