Csokis-mogyorós szelet recept

Hozzávalók:
Piskóta:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 ek cukor
- 3 ek liszt
- 2 ek kakaópor
- mogyorókrém
Tészta:
- 5 dkg margarin
- 2 ek méz
- 15 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- fél ü rumaroma
- 30 dkg lisztet
- pici szódabikarbóna
Krém:
- 8 dl tej
- 2 cs vaníliás vagy tejszín ízű pudingpor
- ízlés szerint cukor
- fél l habtejszín
Elkészítés:
A piskótát a szokásos módon elkészítjük. Nagy gáztepsiben megsütjük és még forrón feltekerjük és így hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt mogyorókrémmel megtöltjük, feltekerjük és ujjnyi szeletekre vágjuk.
A tésztához a margarint a mézzel, porcukorral, tojással és a sárgával, valamint a rummal gőz fölött kikeverjük, majd a gőzről levéve hozzákeverjük a lisztet és a szódabikarbónát.
2 db 20*30 cm-es lapot sütünk, 170 fokon kb 10 perc alatt.
A pudingport elkeverjük a cukorral és a tejjel csomómentesre, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük. A tejszínt keményre felverjük.
A mézes lapokat megkenjük a pudingos krémmel, majd a tejszínt eloszlatjuk a két lapon. Az egyiket kitesszük a piskótatekerccsel, majd befedjük a másik lappal.
Tetejét csokimázzal vonjuk be.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »