Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokis-mogyorós szelet recept

Csokis-mogyorós szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Piskóta:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 ek cukor
    • 3 ek liszt
    • 2 ek kakaópor
    • mogyorókrém

    Tészta:

    • 5 dkg margarin
    • 2 ek méz
    • 15 dkg porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • fél ü rumaroma
    • 30 dkg lisztet
    • pici szódabikarbóna

    Krém:

    • 8 dl tej
    • 2 cs vaníliás vagy tejszín ízű pudingpor
    • ízlés szerint cukor
    • fél l habtejszín

    Elkészítés:
    A piskótát a szokásos módon elkészítjük. Nagy gáztepsiben megsütjük és még forrón feltekerjük és így hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt mogyorókrémmel megtöltjük, feltekerjük és ujjnyi szeletekre vágjuk.

    A tésztához a margarint a mézzel, porcukorral, tojással és a sárgával, valamint a rummal gőz fölött kikeverjük, majd a gőzről levéve hozzákeverjük a lisztet és a szódabikarbónát.
    2 db 20*30 cm-es lapot sütünk, 170 fokon kb 10 perc alatt.

    A pudingport elkeverjük a cukorral és a tejjel csomómentesre, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük. A tejszínt keményre felverjük.

    A mézes lapokat megkenjük a pudingos krémmel, majd a tejszínt eloszlatjuk a két lapon. Az egyiket kitesszük a piskótatekerccsel, majd befedjük a másik lappal.

    Tetejét csokimázzal vonjuk be.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá