Csokis-mogyorós szelet recept

Hozzávalók:
Piskóta:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 ek cukor
- 3 ek liszt
- 2 ek kakaópor
- mogyorókrém
Tészta:
- 5 dkg margarin
- 2 ek méz
- 15 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- fél ü rumaroma
- 30 dkg lisztet
- pici szódabikarbóna
Krém:
- 8 dl tej
- 2 cs vaníliás vagy tejszín ízű pudingpor
- ízlés szerint cukor
- fél l habtejszín
Elkészítés:
A piskótát a szokásos módon elkészítjük. Nagy gáztepsiben megsütjük és még forrón feltekerjük és így hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt mogyorókrémmel megtöltjük, feltekerjük és ujjnyi szeletekre vágjuk.
A tésztához a margarint a mézzel, porcukorral, tojással és a sárgával, valamint a rummal gőz fölött kikeverjük, majd a gőzről levéve hozzákeverjük a lisztet és a szódabikarbónát.
2 db 20*30 cm-es lapot sütünk, 170 fokon kb 10 perc alatt.
A pudingport elkeverjük a cukorral és a tejjel csomómentesre, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük. A tejszínt keményre felverjük.
A mézes lapokat megkenjük a pudingos krémmel, majd a tejszínt eloszlatjuk a két lapon. Az egyiket kitesszük a piskótatekerccsel, majd befedjük a másik lappal.
Tetejét csokimázzal vonjuk be.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »