Csokis-mogyorós szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:
Piskóta:

  • 5 tojás
  • 5 ek cukor
  • 3 ek liszt
  • 2 ek kakaópor
  • mogyorókrém

Tészta:

  • 5 dkg margarin
  • 2 ek méz
  • 15 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 1 tojás sárgája
  • fél ü rumaroma
  • 30 dkg lisztet
  • pici szódabikarbóna

Krém:

  • 8 dl tej
  • 2 cs vaníliás vagy tejszín ízű pudingpor
  • ízlés szerint cukor
  • fél l habtejszín

Elkészítés:
A piskótát a szokásos módon elkészítjük. Nagy gáztepsiben megsütjük és még forrón feltekerjük és így hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt mogyorókrémmel megtöltjük, feltekerjük és ujjnyi szeletekre vágjuk.

A tésztához a margarint a mézzel, porcukorral, tojással és a sárgával, valamint a rummal gőz fölött kikeverjük, majd a gőzről levéve hozzákeverjük a lisztet és a szódabikarbónát.
2 db 20*30 cm-es lapot sütünk, 170 fokon kb 10 perc alatt.

A pudingport elkeverjük a cukorral és a tejjel csomómentesre, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük. A tejszínt keményre felverjük.

A mézes lapokat megkenjük a pudingos krémmel, majd a tejszínt eloszlatjuk a két lapon. Az egyiket kitesszük a piskótatekerccsel, majd befedjük a másik lappal.

Tetejét csokimázzal vonjuk be.