Mogyorós pogácsa recept

Hozzávalók:
- 10 dkg darált törökmogyoró
- 25 dkg liszt
- 1 csipet só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg margarin
- 12,5 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 60 szem törökmogyoró
Elkészítése:
A lisztet egy tálban elkeverjük a sóval, sütőporral és a darált mogyoróval. Egy másik tálban a szobahőmérsékletű margarint habosra kavarjuk a cukrokkal és a tojás sárgájával. ( A fehérjére a végén lesz szükség.) A két részt alaposan összedolgozzuk.
Egy zacskóba rakjuk és 1 órát a hűtőben pihentetjük. A sütőt előmelegítjük. A tepsi(ke)t kibéleljük sütőpapírral.
A tésztát 4 egyenlő részre vágjuk és átgyúrjuk. Egyenként 30 cm hosszú rudat sodrunk.
A rudakat 2 cm-es darabokra vágjuk. Golyókat formázunk.
Egy fakanál végével nem túl mély lyukat nyomunk a pogácsák közepébe.
A mélyedéseket lekenjük a tojás fehérjével és 1-1 szem egész mogyorót nyomunk bele.
Tepsibe sorakoztatjuk és a középső bordamagasságon, 180 fokon 12 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
Tipp:
Jól záródó fémdobozban akár 3-4 hétig is elállnak.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »