Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mogyorós pogácsa recept

Mogyorós pogácsa
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 10 dkg darált törökmogyoró
    • 25 dkg liszt
    • 1 csipet só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg margarin
    • 12,5 dkg porcukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 60 szem törökmogyoró

    Elkészítése:

    A lisztet egy tálban elkeverjük a sóval, sütőporral és a darált mogyoróval. Egy másik tálban a szobahőmérsékletű margarint habosra kavarjuk a cukrokkal és a tojás sárgájával. ( A fehérjére a végén lesz szükség.) A két részt alaposan összedolgozzuk.

    Egy zacskóba rakjuk és 1 órát a hűtőben pihentetjük. A sütőt előmelegítjük. A tepsi(ke)t kibéleljük sütőpapírral.

    A tésztát 4 egyenlő részre vágjuk és átgyúrjuk. Egyenként 30 cm hosszú rudat sodrunk.

    A rudakat 2 cm-es darabokra vágjuk. Golyókat formázunk.

    Egy fakanál végével nem túl mély lyukat nyomunk a pogácsák közepébe.

    A mélyedéseket lekenjük a tojás fehérjével és 1-1 szem egész mogyorót nyomunk bele.

    Tepsibe sorakoztatjuk és a középső bordamagasságon, 180 fokon 12 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.

    Tipp:

    Jól záródó fémdobozban akár 3-4 hétig is elállnak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá