Mogyorós pogácsa recept
Hozzávalók:
- 10 dkg darált törökmogyoró
- 25 dkg liszt
- 1 csipet só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 20 dkg margarin
- 12,5 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 60 szem törökmogyoró
Elkészítése:
A lisztet egy tálban elkeverjük a sóval, sütőporral és a darált mogyoróval. Egy másik tálban a szobahőmérsékletű margarint habosra kavarjuk a cukrokkal és a tojás sárgájával. ( A fehérjére a végén lesz szükség.) A két részt alaposan összedolgozzuk.
Egy zacskóba rakjuk és 1 órát a hűtőben pihentetjük. A sütőt előmelegítjük. A tepsi(ke)t kibéleljük sütőpapírral.
A tésztát 4 egyenlő részre vágjuk és átgyúrjuk. Egyenként 30 cm hosszú rudat sodrunk.
A rudakat 2 cm-es darabokra vágjuk. Golyókat formázunk.
Egy fakanál végével nem túl mély lyukat nyomunk a pogácsák közepébe.
A mélyedéseket lekenjük a tojás fehérjével és 1-1 szem egész mogyorót nyomunk bele.
Tepsibe sorakoztatjuk és a középső bordamagasságon, 180 fokon 12 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
Tipp:
Jól záródó fémdobozban akár 3-4 hétig is elállnak.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

