Hozzávalók:
Elkészítése:
A lisztet egy tálban elkeverjük a sóval, sütőporral és a darált mogyoróval. Egy másik tálban a szobahőmérsékletű margarint habosra kavarjuk a cukrokkal és a tojás sárgájával. ( A fehérjére a végén lesz szükség.) A két részt alaposan összedolgozzuk.
Egy zacskóba rakjuk és 1 órát a hűtőben pihentetjük. A sütőt előmelegítjük. A tepsi(ke)t kibéleljük sütőpapírral.
A tésztát 4 egyenlő részre vágjuk és átgyúrjuk. Egyenként 30 cm hosszú rudat sodrunk.
A rudakat 2 cm-es darabokra vágjuk. Golyókat formázunk.
Egy fakanál végével nem túl mély lyukat nyomunk a pogácsák közepébe.
A mélyedéseket lekenjük a tojás fehérjével és 1-1 szem egész mogyorót nyomunk bele.
Tepsibe sorakoztatjuk és a középső bordamagasságon, 180 fokon 12 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
Jól záródó fémdobozban akár 3-4 hétig is elállnak.