Mogyorós pogácsa

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Mogyorós pogácsa

Hozzávalók:

  • 10 dkg darált törökmogyoró
  • 25 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 1 tojás
  • 20 dkg margarin
  • 12,5 dkg porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 60 szem törökmogyoró

Elkészítése:

A lisztet egy tálban elkeverjük a sóval, sütőporral és a darált mogyoróval. Egy másik tálban a szobahőmérsékletű margarint habosra kavarjuk a cukrokkal és a tojás sárgájával. ( A fehérjére a végén lesz szükség.) A két részt alaposan összedolgozzuk.

Egy zacskóba rakjuk és 1 órát a hűtőben pihentetjük. A sütőt előmelegítjük. A tepsi(ke)t kibéleljük sütőpapírral.

A tésztát 4 egyenlő részre vágjuk és átgyúrjuk. Egyenként 30 cm hosszú rudat sodrunk.

A rudakat 2 cm-es darabokra vágjuk. Golyókat formázunk.

Egy fakanál végével nem túl mély lyukat nyomunk a pogácsák közepébe.

A mélyedéseket lekenjük a tojás fehérjével és 1-1 szem egész mogyorót nyomunk bele.

Tepsibe sorakoztatjuk és a középső bordamagasságon, 180 fokon 12 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.

Tipp:

Jól záródó fémdobozban akár 3-4 hétig is elállnak.