Mogyorós piramis recept

Hozzávalók:
- 40 dkg tönkölybúzaliszt
- 20 dkg mogyoró darálva
- 24 dkg cukor
- 26 dkg vaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 vanília rúd kikapart magjai
- 1 citrom héja reszelve
- 2 tk kardamom
- 2 tk fahéj
- lekvár ízlés szerin néhány kanállal
- 3 dkg étcsokoládé
- 2 tk olaj
Elkészítése:
A liszttel elkeverjük a mogyorót, a cukrot, a fűszereket, elmorzsoljuk benne a vajat, majd a tojással tésztává formázzuk.
Lisztezett munkalapon kb. fél cm-re nyújtjuk. Egy fajta mintából 3 különböző méretű tésztát szúrunk ki.
Sütőpapírral leterített sütőlapon, 170 fokos sütőben kb. 12-14 perc alatt megsütjük.
Miután kihűlt, lekvárral összeragasztjuk, a három méretet.
Vízgőz felett az olajjal elkeverve megolvasztjuk a csokoládét, és ezzel megöntözzük a kekszeket.
Jól záródó fém süteményes dobozban sokáig eltartható.
Ebből az adagból 38 db piramis készült.
A mogyorós piramis kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 47 g
Zsír: 25 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »