Mogyorós-makadámkrémes kagylók recept

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 citrom reszelt héja
- 5 dkg pörkölt, őrölt mogyoró
- 200 g makadámdió-krém (készen kapható)
- 10 dkg fehércsoki
- barna tortadara
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit robotgéppel összeállítom, és 3 órát pihentetem a hűtőben. Ezután előkészítem a kagylóformákat, vékonyan kivajazom, és a tésztából annyit veszek ki, amennyivel megtöltöm a formákat. Egyenletesen elsimítom.
200 fokra előmelegítem a sütőt, sütőlapra teszem a kagylókat, és 10 perc alatt készre sütöm.
A formából könnyedén kiborítom a tésztákat, majd ha kihűltek a makadámdió-krémmel megtöltök 1-1 db-ot.
Fehér csokoládét felolvasztok gőz felett 2 ek. olajjal, majd szép simára keverem, és egyenként a csokiba mártom az egyik felét a töltött kagylóknak, csokidarával megszórom, és félreteszem a hűtőbe megdermedni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.09.03. szerda
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
10 krémes és ízes sütemény, amit most azonnal ki kell próbálnod
Ebben a válogatásban elhoztunk neked 10 csábító süteményt, amelyek a klassz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »