Mogyorókrémes linzerek recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 60 dkg finomliszt
- 25 dkg zsír
- 15 dkg porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 1/2 citrom reszelt héja
- csipet só
Töltelék:
- 1 kis üveg mogyorókrém
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 kk étolaj
- 1 ek porcukor a hintéshez
Elkészítése:
A lisztben elkeverjük a sót és a porcukrot, majd belemorzsoljuk a zsírt és a hozzáadott tojássárgájával szép, sima tésztagombóccá összedolgozzuk.
Folpackba csomagoljuk és legalább 3 órára (de nyugodtan lehet egész éjszakára is) hűtőbe tesszük.
A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A mogyorókrémet szobahőmérsékleten tartjuk.
A hideg tésztát lisztezett felületen 3-4 mm vékonyra kisodorjuk, linzerformával kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt lemezre téve 10-12 perc alatt szép világosra sütjük, majd rácsra téve hagyjuk kihűlni. Figyelni kell, hipp-hopp megégnek!
A mogyorókrémet nyomózsákba téve jóval könnyebb dolgozni, így minden második linzer alját körkörösen megtöltünk vele és az aljuknál fogva ragasztjuk össze, majd 1 órán át pihentetjük, hogy a krém megdermedjen.
Ezután a csokoládét az olajjal együtt gőz felett felolvasztjuk és lehet evőkanállal is, de pici lyukú nyomózsákból folyatva is vékonyan csokicsíkokkal díszítjük a linzereket.
Miután a csoki rákötött, porcukorral meghintjük és dobozba téve másnapra megpuhul. Ez a linzer egy hétig is eláll és finom puha marad.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









