Mogyorókrémes linzerek recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 60 dkg finomliszt
- 25 dkg zsír
- 15 dkg porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1/2 citrom reszelt héja
- csipet só
Töltelék:
- 1 kis üveg mogyorókrém
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 kk étolaj
- 1 ek porcukor a hintéshez
Elkészítése:
A lisztben elkeverjük a sót és a porcukrot, majd belemorzsoljuk a zsírt és a hozzáadott tojássárgájával szép, sima tésztagombóccá összedolgozzuk.
Folpackba csomagoljuk és legalább 3 órára (de nyugodtan lehet egész éjszakára is) hűtőbe tesszük.
A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A mogyorókrémet szobahőmérsékleten tartjuk.
A hideg tésztát lisztezett felületen 3-4 mm vékonyra kisodorjuk, linzerformával kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt lemezre téve 10-12 perc alatt szép világosra sütjük, majd rácsra téve hagyjuk kihűlni. Figyelni kell, hipp-hopp megégnek!
A mogyorókrémet nyomózsákba téve jóval könnyebb dolgozni, így minden második linzer alját körkörösen megtöltünk vele és az aljuknál fogva ragasztjuk össze, majd 1 órán át pihentetjük, hogy a krém megdermedjen.
Ezután a csokoládét az olajjal együtt gőz felett felolvasztjuk és lehet evőkanállal is, de pici lyukú nyomózsákból folyatva is vékonyan csokicsíkokkal díszítjük a linzereket.
Miután a csoki rákötött, porcukorral meghintjük és dobozba téve másnapra megpuhul. Ez a linzer egy hétig is eláll és finom puha marad.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »