Mogyorókrémes kuglóf recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 12 dkg margarin
- 7 dkg porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
- 2,5 dkg élesztő
- 3 dl tej
- 20 dkg nutella
Elkészítése:
A liszthez adjuk az élesztőt, sót, tejet és elkezdjük összedolgozni. Hozzátesszük a porcukrot, margarint, tojások sárgáját és a vaníliás cukrot és tésztát gyúrunk belőle. Letakarjuk és 1/2 órát meleg helyen kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, olvasztott mogyorókrémmel megkenjük, majd feltekerjük.
A kuglófformát vajjal kikenjük, liszttel meghintjük és beletesszük a tésztát. 20 percig pihentetjük és 180 fokon szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »